Fara culturi modificate genetic in Maui County, Haway

Un grup de locuitori din Maui County au adunat suficiente semnaturi valabile pentru a interzice temporar culturile modificate genetic.

Este pentru prima data in istoria regiunii Maui County cand s-au adunat suficiente semnaturi pentru o initiativa a cetatenilor cu drept de vot. Miscarea Shaka a adunat 9062 de semnaturi valabile - mai mult decat au fost voturile inregistrate la ultimele alegeri locale din regiunea Maui County, alcatuita din insulele Maui, Molokai si Lanai. Joe Marshalla, presedintele miscarii Shakat s-a declarat incantat ca oamenii au acum o voce si au fost auziti.

Proiectul de lege interzice cultivarea plantelor modificate genetic, in insulele mentionate mai sus, pana nu se va efectua o analiza de mediu si una de sanatate. In prezent sunt prezente aici culturi de soia si de porumb modificate genetic.

Trebuie sa mai amintim ca cei peste o mie de fermieri din Maui County, si care cultiva aproximativ 250 mii de hectare organizeaza annual Festivalul Agricol, ce are loc in luna aprilie, unde se spun povesti despre cum se obtine hrana, cum este prelucrata aceasta, ce arome se pun in preparate si se prezinta modul traditional in care se distreaza cetatenii din Maui.

 


Cautare