100 inovatii = 100 milioane locuri de munca

O instalatie de biogaz care sa foloseasca deseurile de la o ferma, poate aduce cateva procente in plus la incasari; exact diferenta dintre pierdere si profit.

Cel mai bun randament il au fermele de pasari, pe locul al doilea sunt cele de porci iar pe trei sunt cele de bovine. Se poate face biogaz si din resturi de masa vegetala. Inovatorul Gunter Pauli propune o aplicatie in care biogazul este doar unul dintre multele produse secundare ale unui ecosistem de productie. Gunter Pauli prezinta exemple fascinante ale noilor inovatii si modele de afaceri care pot oferi solutii simple la multe provocari globale. El arata ca, putem invata pentru a vizualiza deseurilor ca resurse, cu creativitate, o minte deschisa si o intelegere a sistemelor intregi. Gunter Pauli a identificat si a elaborat un numar mare de inovatii si de noi modele de afaceri pentru a modela o noua economie bazata pe inovatii competitive. Cazul statului Bhutan, care a trecut in intregime la agricultura ecologica, arata ca o abordare similara poate fi utilizat la nivel national.

In 1994 - cu sprijinul guvernului japonez si Universitatea Natiunilor Unite - a lansat o initiativa de a proiecta un cadru economic si modelul de afaceri, care converteste toate deseurile, inclusiv emisiile, intr-o cascada pe valoarea adaugata, dupa modelul ecosistemelor. Pauli este autorul a saptesprezece carti publicate in douazeci si una de limbi. Ultima sa carte este Economia Albastra: 100 de inovatii, 10 ani, 100 milioane de locuri de munca.

 

 


Cautare