Colegiul de fete

Colegiul de economie Edelhof (Austria) ofera posibilitatea tinerelor sa invete o meserie specifica spatiul rural.

La Colegiul Edelhof, fetele gasesc oportunitati pentru a-si dezvolta personalitatea si pentru a face fata provocarilor vietii. Colegiul, orientat spre facultatea de agricultura ecologica si de economie agrara, face parte din Complexul Edelhof, de pregatire a tinerilor si adultilor, situat in apropierea orasului Zwettl, Austria de Jos. Colegiul le invata pe tinerele fete, meserii agricole si neagricole din spatiul rural. Ele sunt pregatite teoretic si prin aplicatii practice.

La Edelhof, sanatatea tinerelor este foarte importanta. La cantina se pot servii, la alegere, diferite feluri de mancare, iar in sala de sport, bazinul acoperit, sala de finess, iazul de scaldat, terenurile de volei si centrul de echitatie se pot face exercitii si sporturi pentru a putea avea o conditie fizica buna. Motoul colegiului este: "vitalitate - activitate – creativitate".

Colegiul faciliteaza educatia si formarea profesionala pentru zonele rurale din Austria de Jos. Caminul internat poate gazdui 120 de fete,iar fiecare camera mobilata, are doua sau trei paturi. Colegiul cuprinde 5 sali de clasa, o bucatarie mare, 3 bucatarii pentru cursuri practice, camere frigorifice, 2 spatii pentru lucru manual, sala cu mai multe masini de spalat si de calcat, gradina de legume si plante aromatice, 2 sali de informatica, o sala de gimnastica si un spatiu recreativ. Impreuna cu elevii de la Scola Tehnica Agricola Edelhof, sunt organizate clase de dans traditional, clasic si modern. 

Dintre cursurile care se predau la colegiu de economie Edelhof, amintim: religia, limba germana, engleza, istoria, geografia, horticultura, botanica, deontologia profesionala si de client, sanatatea si asistenta medicala, ingrijirea pentru persoanele varstnice, igiena, nutritia, sanatatea, patologia generala si stomatologia, geriatria si psihiatria geriatrica, farmacologia generala, primul ajutor, filme de animatie pentru motivatie si pentru petrecerea timpului liber, introducerea in psihologie, sociologie, stiinte sociale, comunicare si managementul conflictelor, baze juridice specifice, moartea si doliu.

 

 


Cautare