Tanarul fermier ecologist

"Modul in care mancam maine depinde de cat de mult sunt implicati tinerii de azi in agricultura", spune tanara fermiera Thato Moagi, din Africa de Sud.

Ea detine o ferma mixta de 50 hectare, in care cultiva porumb, soia si cartofi si creste capre Khalahari si bovine din rasa Bora. In sera fermei, produce legume, ierburi, spanac iar in stupina, produce miere pentru consum si comercializare. Totul este obtinut ecologic si este vandut pe plan local. Thato Moagi a devenit extrem de constienta de obstacolele cu care se confrunta tineri fermieri africani, privind accesul la pamant, capital, tehnologie, piete de desfacere, etc.

Pentru ai ajuta, Thato si-a transformat ferma intr-o platforma de incubatie pentru proiecte agricole. In acest loc tinerii dobandesc abilitatile necesare pentru a cultiva si valorifica produsele agricole. Ea a fost votata fermierul anului si femeia antreprenor a anul 2015. A primit, astfel, o bursa speciala care a ajutat-o sa calatoreasca si sa-si dezvolte proiectul de transformare a mediului agricol prin intermediul platformelor de incubatie.

 


Cautare