Romania a absorbit 3,3 milliarde de euro in 2017

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a organizat conferinta ”PNDR 2014-2020 in sprijinul agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania", in incinta targului international INDAGRA, la ROMEXPO, Sala Mihai Eminescu.

In deschiderea conferintei, secretarul de stat Alexandru Potor a subliniat impactul major al Programului National de Dezvoltare Rurala asupra dezvoltarii spatiului rural romanesc, asupra agriculturii si a serviciilor conexe sectorului agricol. Secretarul de stat, a felicitat echipele AM PNDR, AFIR si APIA pentru implicare si pentru eforturile conjugate depuse in atingerea tintei de absorbtie stabilite.

Potor a declarat ca multumita acestor eforturi Romania a avut capacitatea sa absoarba, per total in anul 2017, peste 3.3 mld Euro din fonduri europene aferente pilonului I si II din Politica Agricola Comuna. Secretarul de Stat a reiterat faptul ca obiectivul MADR si al structurilor din subordine este de mentinere a ritmului actual de implementare a PNDR care, potrivit cifrelor disponibile la luna iunie, indica faptul ca Romania ocupa locul trei la nivel european din 28 tari membre in ceea ce priveste volumul nominal absolut de surse financiare absorbite din pilonul II. Calendarul 2017 mai prevede lansarea de apeluri in trimestrul 4 in valoare de 156,05 mil. euro pentru subMasura 1.1, sM4.1a, sM6.5, sM16.1 si sM16.1a.

 

 

 

 

 

 

 


Cautare