Pastele svabesti Schwäbische Spätzle
Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.
Schwäbische Spätzle”, IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwäbische Knöpfle”, sunt paste obtinute din oua proaspete dupa o reteta artizanala.
Luna aprilie este luna cea mai reprezentativa a primaverii, in care valorile medii de temperatura ating pentru zonele din sud si vest 10-12 grade C, iar pentru litoral si regiunea Moldova 9-10 grade C.
Roraima, Venezuela, un platou inalt pe care indienii il numesc TEPUIS, este un loc foarte izolat si greu accesibil, cu o apa naturala unica in lume.
Vinzenz A. Schmack povesteste despre ecoturismul din “Laguna de la Lagarto Lodge”, Costa Rica:
Schisandra ''fructul celor 5 gusturi' este considerata in China una din cele mai importante plante medicinale.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
„Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.
Exista mai multe explicatii pentru pacalelile de 1 aprilie care au loc in Franta si in intreaga lume.
Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea supa nu este gustoasa decata primavara.
Varza Kale este o leguma foarte apreciata pentru beneficiile sale pentru sanatate.
Aydın Inciri, DOP, Turcia, este denumirea data smochinelor uscate Sarılop.
In prezent, exista peste 3.000 de izvoare termale descoperite in China.
Solul trebuie protejat pentruca este izvorul si sustinatorul vietii.
Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.
Pe la inceputul lunii martie, imediat ce vremea incepe a se incalzi si zapada se topeste, prin paduri apare leurda (ALLIUM URSINUM), cautata de ursii care ies din hibernare, pentru a face o cura de detoxificare, dar si pentru a-si pune sangele in miscare.
Exista numeroase obiceiuri pe care catolicii le practica in ziua Pastelui, insa de departe cel mai spectaculos este Stropitul.
Denumirea de origine protejata „Pane Toscano” desemneaza painea obtinuta cu ajutorul unui sistem tipic de prelucrare aplicat in Toscana, Italia.
1.500 de bucatari din intreaga lume au adus un omagiu gastronomiei franceze prin meniuri specifice, in cadrul actiunii "Good France", organizata in 21 martie 2016
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev