Pastele in Bucovina 2015

Manifestarile cuprinse în programul „Paştele în Bucovina 2015”, incep luni, 23 martie, cu expozitia „Pastele in imaginatia copiilor” (desen, pictura) ce va fi vernisata la Biblioteca oraseneasca „I.E. Toroutiu” din Solca.

Printre evenimentele organizate in perioada Sarbatorilor Pascale in judetul Suceava se numara si Festivalul concurs national de muzica corala religioasa ortodoxa care va avea loc la caminul cultural din Fundu Moldovei in data de 29 martie, dar si Targul de Paste din Gura Humorului, care va avea loc in data de 31 martie.

In perioada 29 martie – 19 aprilie, la Muzeul Oualor Incondeiate din comuna Vama, de la orele 10:00 si pana la 18:00, vor avea loc demonstratii de incondeiat oua.

De asemenea, joi, 2 aprilie, de la ora 17:00, la Casa de Cultura din Radauti va avea loc concertul de muzica religioasa „Ofranda la poalele Crucii”.

Targul de Paste din Suceava va fi deschis in perioada 4 – 19 aprilie, pe esplanada din centrul municipiului.

Pe 4 aprilie, de la ora 19:30, la Auditoriumului Joseph Schmidt al Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava va avea loc un concert de paste sustinut de Grigore Lese.

In programul „Pastele în Bucovina 2015” este inclus si Festivalul National al Oualor Incondeiate care va avea loc duminica, 5 aprilie, in comuna Ciocanesti.

De luni, 6 aprilie si pana pe 10 aprilie vor fi „deschise” si drumurile oualor incodeiate, turistii avand la dispozitie patru rute care includ localitati cu traditie in acest mestesug.

Pentru noaptea de inviere, turistii sunt invitati sa participe la slujbele care se oficiaza la toate bisericile si manastirile din judet, fiind evidentiata „Invierea din adancuri” care va incepe la ora 23:00 in Capela Sfanta Varvara din Salina Cacica.

In prima zi si a doua zi de Paste, pe 12 si 13 aprilie se vor organiza concursuri de ciocnit oua, in localitati precum Manastirea Humorului, Calafindesti sau Comanesti.

Programul „Pastele în Bucovina 2015” se va incheia duminica, 19 aprilie 2015, cu un concert de paste intitulat „Lumina Invierii”, care va avea loc de la ora 17:00 la Casa de Cultura si la Asezamantul „Sf. Ierarh Leontie” a Manastirii Bogdana din Radauti.

 


Cautare