Branzeturile artizanale Artesana – Dealurile Tutovei

Branzeturile Artesana contin doar lapte, fermenti lactici, cheag si sare. De retinut ca unele retete nu contin nici fermenti nici sare, facandu-le astfel ideale pentru orice fel de dieta.

rasul Tecuci intra pe piata producatorilor de branzeturi, odata cu inaugurarea unei noi fabrici de procesare a laptelui, la jumatatea lunii octombrie a acestui an. Cu zeci de retete originale de branzeturi si produse lactate bazate fie pe lapte de capra, de vaca sau de oaie, produsele vandute sub marca Artesana vor fi distribuite la nivel national, punand cel de-al doilea oras ca marime din judetul Galati, pe harta producatorilor importanti de branzeturi artizanale.

Branzeturile Artesana contin doar ingrediente naturale, fiind elaborate intr-o fabrica noua, doar cu echipamente de ultima generatie, fapt care asigura indeplinirea celor mai inalte standarde de calitate si igiena. Cu o capacitate de procesare a 2000 de litri de lapte pe zi, Artesana pune accentul pe calitatea produselor si nu pe cantitate, astfel incat toate branzeturile au parte de aceeasi atentie in intreg procesul de elaborare.

Investitia in valoare de peste un milion de euro, a beneficiat de un ajutor nerambursabil din fonduri europene prin programul Programul National de Dezvoltare Rurala, in valoare de 250.000 de euro.

Se va şi un magazin propriu Artesana in orasul Tecuci, la inceputul lunii noiembrie a acestui an. Pe langa branzeturile de productie proprie, magazinul va pune la dispozitie mustarul si dulceturile de Tecuci, vinuri provenite din Crama Samburesti si produse de panificarie traditionale.

Orasul Tecuci este cunoscut inca de la prima sa atestare documentara in secolul al XII-lea, ca targ pentru cei mai buni artizani din sud-estul Moldovei. Ne dorim sa reinviem traditia nu doar prin produsele noastre 100% naturale, ci si prin modul in care ne-am decis sa administram proiectul nostru, cu cel mai mare respect pentru clientii si pentru partenerii nostri. Credem ca am dus la bun sfarsit un proiect de care Tecuciul poate fi mandru si care se apropie de celalte lucruri de valoare pe care orasul nostru le-a produs de-a lungul timpului” a conchis la inaugurarea fabricii Alina Donici, Managing Partner al companiei Dodali, producatorul branzeturilor Artesana.
 

Sursa: http://artesana.ro