Labirintul Povestilor

Labirintul Povestilor – este un ecoparc construit de extraterestii si impodobit cu povesti de catre echipa de tineri actori amatori din satul Dragus!

Eco-parcul “Labirintul Povestilor” din Dragus este intins pe o suprafata de 3 ha, in zona de agrement de la marginea satului, labirintul consta intr-o retea de alei, 3 piatete si o piata circulara amanajate in interiorul unui lan de porumb.La intersectia aleilor, exista indicatoare cu cate o intrebare despre cultura generală rurala si cu 2 sau mai multe variante de raspuns. Sub fiecare raspuns se afla cate o sageata, iar raspunsul corect indica directia cea buna a drumului prin labirint. De asemenea, prin labirint ratacesc 6 animatori costumati in 6 personaje din basmele romanesti, respectiv Ileana Cosanzeana, Fat-Frumos, Pacala, Zana cea Buna, Vrajitoarea si Zmeul care sunt legate de scenariul unei enigme care trebuie dezlegata de participantii labirintului. Animatorii sunt elevi draguseni iar labirintul dureaza din august pana in octombrie.

In afara labirintului exista facilitati de practicare a jocurilor copilariei (miuta, volei in fan, badmington, ridicarea zmeelor, plaja verde – langa paraul Dragusel, amfiteatru natural pentru manifestari artistice, atelier de confectionat sperietori de ciori). Parcul contine si o zona de camping cu structuri special amanajate pentru picnic, gratar, amplasament pentru foc de tabara si punti peste paraul Dragusel. Deschiderea oficiala a ecoparcului a avut loc in  august 2013.

 

 


Cautare