Expozitia regionala de agricultura si turism rural

"Expozitia de agricultura si economie rurala" reprezinta o idee de proiect care se doreste a fi o sarbatoare a subregiunilor traditionale, plina de culoare, in care producatorii locali sa-si prezinta oferta agro-turistica.

In cadrul expozitie regionale, producatorii, procesatorii, mestesugarii si intreprinzatorii locali din fiecare subregiune traditionala isi prezinta oferta de produse agricole, culinare, artizanale si turistice. Sarbatoarea are ca scop consolidarea sistemelor agro-alimentare locale, cresterea productiei de bunuri traditionale sau ecologice, crearea de locuri de muncă in economia rurala, cresterea exportului de produse certificate traditional, ecologic, etc.

Cea mai mare selecție de specialități subregionale din toata regiunea vor fi expuse pentru a fi apreciate si comercializate in intreaga lume, daca exista cerere pentru ele. Expozitia este un loc extraordinar pentru gastronomia si industria primara artizanala locala în care gurmanzii își pot cheltui cat mai multi bani. În atenție sunt in special producătorii mici cu măiestria lor excelentă și cu abilități fine de fabricație. Siglele subregiunilor, precum și etichetele de calitate și origine, facilitează găsirea și achiziționarea celor mai cautate produse de vizitatori.

De exemplu, in euroregiunea de Nord-Vest, in care se regasesc judetele Cluj, Salaj, Bihor, Satu Mare, Maramures si Bistrita Nasaud, vor fi prezente urmatoarele subregiuni traditionale: Tara Motilor, Tara mocanilor, Campia Transilvaniei, Tara Calatei, Almas, Mezes, Tara Lapus, Chioar, Codru, Crisul Repede, Crisul Negru, Oas, Satmar, Maramures. Cele 14 subregiuni isi vor prezenta propria carte de vizită culinară, precum și sfaturi turistice din interior.

Numeroase evenimete vă invită să experimentați tradițiile, obiceiurile și cultura fiecărei subregiuni. In cadrul expozitie regionale veti experimenta spectacole de gătit și informare, activități practice și muzică și aflați despre cele mai recente produse premiate de la diverse competiții, și, desigur, s-ar putea să vedeți alaturi de specialistii din domeniu și câțiva lideri locali, care se vor intalnii la zilele subregiunilor in vederea schimburilor utile de informatii si idei.

 


Cautare