FAO va oferii un sistem de informare reala de piata

Comisarul european pentru agricultura Dacia Ciolos a mentionat, in cadrul unui forum international de agricultura, ca este nevoie de mai multa informatie reala pe piata, nu doar de una virtuala:

"Aceste tranzactii cu materii prime agricole cu cereale si oleaginoase pot acreeze false informatii privind cererea de pe piata. Dincolo de mecanismele de gestiune a riscurilor pe piata pe care incercam sa le introducem in noua Politica Agricola Comuna, prin sustinerea functionarii unor fonduri mutuale ale agricultorilor, respectiv acea plasa de siguranta, e nevoie de o cooperare internationala cat mai stransa si cat mai consistenta."a spus Dacian Ciolos.

In acest sens, comisarul european a mentionat ca FAO va juca un rol important in ceea ce priveste sistemul de informare pentru cotele de productie si potentialul cererii. "FAO va juca un rol important cu acest sistem de informare privind cotele de productie in diferite parti ale lumii, stocurile si potentialul cererii. E nevoie de o cooperare a tuturor marilor producatori care sa comunice datele pentru a putea sa prevezi mai bine ceea ce se poate intampla pe piata. In viitor aceste informatii pot fi o platforma de reguli si principii la nivel international privind productia agricola si functionarea pietelor", apreciaza comisarul european.


Cautare