Reducerii TVA la 9% la paine ar putea fi introdusa experimental

In al doilea semestru din 2013 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca masura reducerii TVA la 9% la paine ar putea fi introdusa experimental in al doilea semestru din 2013 si nu constituie o discutie cu FMI in luna ianuarie. Ministrul doreste sa arate ca masura urmareste reducerea evaziunii fiscale.

Daniel Constantin a spus ca in prezent evaziunea fiscala in acest domeniu este de 70%, iar prin reducerea TVA ar creste baza de impozitare si s-ar putea compensa acele sume care nu s-ar incasa la bugetul de stat, informeaza Mediafax.

Constantin a precizat ca a calculat impreună cu ministrul Finantelor si ministrul pentru buget ca introducerea acestei masuri la un anumit cod ce ar putea afecta bugetul de stat cu doar 200 de milioane de lei, iar pe un singur semestru experimental acea pierdere la buget ar fi de 100 de milioane de lei. “Eu cred ca prin reducerea evaziunii fiscale am putea compensa foarte usor aceste sume. Daca aceasta masura experimentala va avea succes, am putea sa o extindem si la alte produse”, a mai spus Constantin,

dcnews.ro
 

 


Cautare