O mina de aur pentru agricultura ecologica


In anul 2012, suprafata cultivata in sistem a depasit 350.000 de hectare. Potrivit lui Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei „Bio-Romania”, tara noastra ar putea redeveni granarul Europei doar daca va fi producator de cereale certificate ecologic.

Din pacate, Romania continua sa ramana un furnizor de materie prima pentru Europa. Procesarea materiei prime ecologice romanesti ar putea fi facuta in tara, produsele finite urmand sa fie exportate ulterior catre marii consumatori de produse ecologice din Europa.

Presedintele „Bio-Romania” a afirmat ca tara noastra ofera cel mai avantajos pamant din Europa, din punct de vedere al raportului calitate/pret, fiind „o mina de aur pentru agricultura ecologica„Pretul unui hectar de teren arabil in Romania, de cea mai buna calitate in unele regiuni, precum Baragan sau Campia de Vest oscileaza intre 1500-5000 de euro. Acesta insa are un avantaj cum niciun alt teren din Europa de Vest nu il are. Este un teren curat, care nu a fost intoxicat cu ingrasaminte chimice si pesticide in ultimii 20 de ani. De asemenea, Romania a avut in ultimii 10-15 ani intre unu si trei milioane de hectare in fiecare an de terenuri abandonate, nelucrate, iar acestea sunt o mina de aur pentru agricultura ecologica”, a mai spus seful „Bio-Romania


Cautare