Turism in Bucovina de Craciun

De Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului, locul cu cea mai mare incarcatura religioasa din Romania este zona Bucovinei.

Pentru cei care vor sa faca in aceasta perioada un tur al manastirilor din nordul Moldovei, punctul cheie de pornire il constituie Manastirea Humor. De aici puteti merge sa vizitati cele mai importante lacasuri de cult din Bucovina, cu o vechime de peste 500 de ani, toate incluse in patrimonial international UNESCO. Manastirea Humor, a fost construita in 1535 de Toma din Suceava.  Aici poate fi vizitata si o foarte frumoasa colectie de icoane. Foarte aprope de Gura Humorului este si Manastirea Voronet, denumita si Capela Sixtina a Rasaritului, iar albastrul de Voronet, culoarea folosita la pictura bisericii, e recunoscuta in intreaga lume.

La 30 kilometri de Gura Humorului, se afla Manastirea Moldovita, construita in 1532, in vremea domnitorului Petru Rares. Frescele de aici sunt printre cele mai bine pastrate din Bucovina, iar pe zidurile manastirii sunt pictate diferite scene religioase impresionante prin maiestria artistica. Manastirea seamana cu o cetate, avand turnuri de aparare groase de sase metri.

La jumatate de ora se afla Manastirea Sucevita, ce dateaza din 1581, si seamana cu o fortareata. Legenda manastirii spune ca a fost construita cu ajutorul pietrei aduse timp de 30 de ani de o femeie, care a incercat astfel sa-si rascumpere pacatele tineretii.

Manastirea Putna este unul din monumentele care trebuie obligatoriu vizitat atunci cand ajungem in zona. Construita de Stefan cel Mare intre anii 1446-1469, manastirea este astazi un adevarat muzeu monahal, datorita exponatelor extrem de valoroase de aici, majoritatea de pe vremea domnitorului.

CAZARE la Manastirea Humorului


Cautare