Denumirea de origine controlata Recas

Denumirea de origine controlata “RECAS” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Denumirea de origine controlata “RECAS” poate fi completata, in functie de interesul producatorilor, cu una din urmatoarele denumiri de plai viticol: IZVIN, HERNEACOVA, DEALU TIGANULUI, DEALU VIILOR, DEALU VECHI, PETROVASELO.

In functie de soiurile din care provin, de calitatea strugurilor si de insusirile lor organoleptice si de compozitie, vinurile cu denumirea de origine controlata ”RECAS”, pot fi incadrate in urmatoarele categorii de calitate: DOC – CTMuscat Ottonel, Sauvignon, Chardonnay, Pinot gris, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Feteasca neagra, Sortiment alb, Sortiment rosu; DOC – CMDMuscat Ottonel, Sauvignon, Chardonnay, Pinot gris, Riesling italian, Feteasca regala, Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Merlot, Feteasca neagra, Burgund mare, Sortiment alb, Sortiment rosu.

In functie de tehnologia aplicata, din strugurii negri autorizati se pot obtine si vinuri roze. Arealul delimitat pentru producerea vinurilor cu denumirea de origine controlata “RECAS”, cuprinde urmatoarele localitati (municipii, orase, comune si sate), situate in judetul Timis: Com. Recas satele Recas, Izvin, Herneacova, Petrovaselo. Pentru producerea vinurilor cu denumirea de origine controlata ”RECAS”, conditiile de cultura a vitei de vie se stabilesc de fiecare producator, in vederea obtinerii de struguri de calitate care sa acumuleze cantitatile de zaharuri la recoltare, prevazute pentru fiecare tip de vin.

 


Cautare