Vizita si degustari de vinuri la Complexul de Vinificatie Stefanesti Arges

Pe Arges in jos, Pe un mal frumos……..

Acest vers defineste locul unde se afla amplasata Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura şi Vinificatie Stefanesti, regiune, unde cultura vitei de vie şi comertul de vinuri sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Cel mai vechi document autohton , pastrat pana in zilele noastre, care mentioneaza viile din aceasta podgorie , dateaza din 20 mai 1388, cand Mircea cel Batran dona Manastirii Cozia mai multe vii.
Calitatea vinurilor produse in podgoria Pitestilor, era bine apreciata, ceea ce explica interesul manifestat de marile familii boieresti şi unii domnitori de a detine proprietati aici (Mihnea Voda, Matei Basarab, Constantin Brancoveanu).

Insusi cronicarul Miron Costin are cuvinte de lauda despre vinurile Argesului- „Pitesti – acolo unde sunt vinuri dulci” Astazi viile argesene se identifica cu cele ale podgoriei Stefanesti
Vinurile din podgoria Stefanesti, elaborate dupa tehnologii proprii, in complexul de vinificatie ,au obtinut numeroase distinctii la concursurile internationale şi nationale.

Atat tinere cat şi invechite, vinurile de Sauvignon, Riesling italian, Feteasca alba şi Feteasca regala sunt cele care au adus multe medalii, la numeroase concursuri, insa Tamaioasa romaneasca si Muscat Ottonel au dat vinuri care, in concursuri internationale dintre cele mai pretentioase - Lubljiana, Bratislava, Montpellier, Budapesta, Montreal etc., s-au impus nu o data; vinul din soiul Tamaioasa romaneasca, obtinand in plus şi diploma de campion. La Stefanesti se produc si valoroase vinuri rosii, din soiurile: Feteasca neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon , vinuri usoare , deosebit de placute , cu o aroma – buchet proprie strugurilor din care provin.

 

Programul degustarii cuprinde:

A. Vizita Complex de vinificatie

Vizita Complex de vinificatie

prezentarea tehnologiilor de vinificatie : vinuri albe ; vinuri aromate; vinuri rosii;

vizita in Vinoteca Complexului de vinificatie;

initiere degustare de vinuri;

degustare propriu- zisa (6 sortimente de vin);

Pret 6 $ / persoana

B. Vizita complex – degustare insotita de menu gustare rece

Pret 12 $ / persoana

Meniu gustare rece servita la platou:

branzeturi / cascaval – asortate;

muschi file;

piept afumat;

ardei umplut cu pasta de branza;

legume şi fructe

In pret este inclusa apa minerala , cafea şi vin de consum.

Oferta este valabila pentru grupuri minime de 10 persoane; pentru grupuri mai mici la pretul de mai sus se adauga o majorare de 20 %.

Cererile se vor transmite cu cel putin 3 zile inainte de data vizitei.

 

COMPLEX DE VINIFICATIE

DN 7 Bucuresti- Pitesti nr.37 Stefanesti

tel; 0248 266050 ; fax: 0248 266808

 

 


Cautare