Decernarea medaliilor la a VI-a editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti

 


 

Miercuri, 10 iunie 2009, Ilie Sarbu, Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale a participat la decernarea premiilor oferite in cadrul celei de-a VI-a editii a Concursului International de Vinuri de la Bucuresti.


Acesta s-a desfasurat sub Patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, si organizat de Patronatul National al Viei si Vinului si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, la Academia Romana.

In cadrul festivitatii de premiere de la Ministerul agriculturii au fost acordate 61 de medalii, din care 27 medalii de aur –17 pentru Romania si 34 medalii de argint – 29 pentru Romania. Tot in cadrul festivitatii a avut loc o degustare a vinurilor medaliate la editia din anul acesta a concursului.

Ministrul Agriculturii Ilie Sarbu i-a felicitat pe toti cei care au reusit sa realizeze performante in acest domeniu, subliniind ca, in Romania, viticultura este o activitate traditionala iar dezvoltarea sectorului viticol este oglindita si de premiile obtinute de producatorii romani la acest prestigios concurs.

Presedintele Patronatului Viei si Vinului din Romania, domnul Ovidiu Gheorghe, i-a inmanat Ministrului agriculturii diploma de partener pentru MAPDR, pentru organizarea celei de-a VI- a ediţie a Concursului International de Vinuri de la Bucuresti.

Alaturi de ministrul Ilie Sarbu, la eveniment au participat inalti demnitari si functionari ai MAPDR, reprezentantii producatorilor si comerciantilor de vinuri, ai ambasadelor, retelelor de retail, patronatelor si sindicatelor din industria alimentara.

La Concursul International de Vinuri din acest an s-au inregistrat 36 de participanti, dintre care 26 romani si 10 straini, producatori si comercianti de vinuri si au fost expuse  201 probe, din care 174 produse vinicole romanesti si 27 produse din alte tari  precum Argentina, Australia, Bulgaria, Chile, Franta, Germania, Spania, Ungaria.

In 1968 Romania a gazduit Congresul Mondial al Organizatiei Internationale al Viei si Vinului si a Adunarii Generale a organizatiei, urmand ca, in anul 2013, sa fim din nou gazda pentru desfasurarea Congresului OIV.


Biroul de presa al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

 

 

 


Cautare