120 de vinuri lansate la GoodWine - BucurestiCea de-a sasea editie a Targului International de Vinuri GoodWine va avea loc intre 18 si 20 noiembrie 2011, la World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucuresti.

 

Cotnari continua colaborarea cu GoodWine in calitate de Partener Oficial si la aceasta editie. Cel mai mare producator de vinuri albe din Romania, compania Cotnari, a obtinut recent mai multe medalii de aur la doua competitii care au avut loc la Bruxelles si Berlin. Vinurile Grasa de Cotnari, producţiile 1985 şi 1995, precum şi Frâncuşa din 2010, au obţinut trei medalii de aur la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bruxelles, în timp ce Grasa de Cotnari din 2001 a primit argintul. În urmă cu o lună, producătorul ieşean a obţinut la Berlin două medalii de aur pentru un soi pur românesc - Grasa de Cotnari, producţiile anilor 1985 şi 1995, precum şi pentru Tămâioasa Românească din 2009.

 

Partenerul Strategic al editiei din noiembrie a Targului de Vinuri Goodwine este compania Vigna SRL, cel mai nou producator de vinuri din Banat. Iubitorii de vin vor putea degusta in premiera la editia Goodwine din noiembrie vinurile scoase sub brandul “Petro Vaselo”, brand care poarta acelasi nume cu localitatea timisoreana unde se afla cele 42 de hectare de vie plantate pana in acest moment. Primele vinuri scoase sub acest brand sunt Pinot Noir Otarnita 2009 si Ovas 2009, un cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon.

 

Compania Jidvei sustine editia de toamna a Targului International de Vinuri Goodwine in calitate de Partener Principal. Producatorul detine 2010 hectare in Podgoria Tarnave, situata intre raurile Tarnava Mica si Tarnava Mare. Portofoliul companiei Jidvei include, in prezent, peste 30 produse: vinuri linistite, vinuri spumante si vinars, obtinute atat din soiuri autohtone - Feteasca Regala, Feteasca Alba, cat si din soiuri internationale – Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Chardonnay, Traminer Pinot Gris, Pinot Noir, Merlot, peste 90% din acestea fiind cu Denumire de Origine Controlata.

 

Printre expozantii editiei din noiembrie se numara: Crama Oprisor, Vinarte, SERVE, Cramele Rotenberg, Senator Wine, WineRo, Crama Girboiu, Domeniile Samburesti, Vie Vin Vanju Mare, Alcovin, Speed Husi, Budureasca, Vinexpert, Heinrig Distribution, Wine Distribution (Franta), Herti-M (Bulgaria), Michel Torino (Vinuri Argentina), Edoardo Miroglio (Bulgaria), Asociatia Micilor Producatori din Republica Moldova (Et Cetera, F'autor, Mezalimpe, Equinox, Galusca Boutique, Crescendo, Vinaria Tiganca), Domeniile Sahateni, Gramma Wines, Asociatia Producatorilor din Dragasani (Agricola Stirbey, Avincis, Via Sandu) Cricova Romania, Ambasada Chile, Fusion Technique (ustensile bucatarie Kyocera-Japonia), Itu Refrigeration (vitrine frigorice), Climadiff (vitrine frigorifice), Bristot (brand premium de cafea), GoodFood.

 

Organizatiile profesionale ale somelierilor din Romania vor fi si la editia din noiemebrie alaturi de expozantii si vizitatorii GoodWine, pentru a fi din nou ghizi pe cararile vinului si ale gastronomiei.

 

De la aceasta editie GoodWine nu vor lipsi show-urile gastronomice sustinute de scoli de bucatari si maestri bucatari renumiti si nici degustarile si lansarile de vin.

 

 

 

Sursa: http://www.goodwine.ro

 Cautare