Braga "Alina" - judetul Galati

Braga este o bautura naturala racoritoare cu gust acrisor si cu miros specific.

Braga este o fiertura de cereale macinate, usor tulbure si de consistenta unui nectar dulce-acrisor. Ea este o bautura antica, preparata in Tracia si in zona Mesopotamiei cu 8000-9000 de ani in urma, ce se prepara dupa o tehnica traditionala, cu ustensile si cuve specifice. Este recomandat sa fie pastrata la rece si consumata in maxim 48 de ore de la data fabricatiei.

Bautura racoritoare atat de populara in Bucuresti, in perioada interbelica, braga era mentionata chiar si in operele unor scriitori sau dramaturgi, precum Caragiale.

Fiind produsa din cereale, 100% naturala, fara coloranti si E-uri, braga este o bautura recomandata tuturor, cu exceptia diabeticilor. Are o valoare nutritiva ridicata si contine o multime de vitamine, minerale, enzime si fitonutrienti. Braga este o bautura racoritoare sanatoasa, produsa din cereale, 100% naturala, fara coloranti si E-uri, supranumita si bautura sultanilor.

Alina”, numele comercial pentru braga produsa de Comalina, Galati, este inregistrat in mod oficial ca produs traditional la Ministerul Agriculturii. Reteta pentru Braga “Alina” are la baza experienta de peste 35 de ani in producerea acestei racoritoare naturale a fondatorilor companiei, Gheorghe Zmeu si Gabriel Pauliuc. Comalina, distribuie in toata tara Braga “Alina”. Distributia se realizeaza cu transportul asigurat de catre client, in masini dotate cu instalatii frigorifice. Produsul poate fi transportat in recipiente de plastic. Pentru a putea fi livrat catre populatie, distribuitorul trebuie sa detina aparat de barbotat care sa impiedice sedimentarile. Braga Alina are termen de garantie de 48 de ore. Braga Buna este numele comercial pentru o braga turceasca produsa de catre SC DALCO PRODUSE TRADITIONALE SRL, tot din Galati, iar Braga de Severin a fost adusa in Turnu Severin de catre o familie de albanezi. Cel care vinde braga se mai numeste ''bragagiu''.