Consortiul de produse agricole locale

Consortiul de produse locale protejeaza, îmbunătăteste și promoveaza produsele tipice din zona, din dragoste pentru localitate si traditie.

Consorțiul lucrează prin promovarea mărcii cu numele comunitatii rurale, regiunii, oferă consumatorilor produse alimentare de calitate certificată și în același timp, activeaza prin momente recreative și „educative” dedicate problemelor alimentației corecte și cunoașterii alimentelor. Membrii consortiului sustin un muzeu cu unelte agricole si ustensile de prelucrarea produselor vechi, o revista de promovare, pentru a-și face cunoscută și apreciată activitatea si diverse activități, inclusiv prin degustari de produse la punctul gastronomic local, magazinul propriu de prezentare, piata taraneasca saptamanala, festivalurile de agricultura ecologica si târgurile agricole locale.

Politica UE de promovare a produselor agricole europene îi ajuta pe producatorii europeni sa-si vanda produsele agricole pe o piata globala din ce in ce mai competitiva si, in acelasi timp, sa creeze locuri de munca si crestere economica pe plan local. In 2023, Comisia va aloca 185,9 milioane EUR pentru finantarea activitatilor de promovare a produselor agroalimentare sustenabile si de inalta calitate din UE nu doar în Uniune, ci in întreaga lume. Comisia a adoptat programul de lucru privind politica de promovare pentru 2023, care contribuie la realizarea prioritatților politice ale Comisiei Europene pentru perioada 2019-2024, in special a strategiei „De la fermă la consumator”.


Cautare