Rain garden

Gradina de ploaie poate îndeplini și o funcție de mediu, ajutând la reducerea inundațiilor și a scurgerii apei.

Aceste grădini sunt loturi de pământ puțin adânci, scufundate, care acționează ca un rezervor pentru apa pluvială care nu este absorbită de suprafețe precum trotuare, alei sau punți. Apa pluvială a fost identificată în ultimii ani ca fiind o sursa principala de poluare iar grădinile de ploaie au fost promovate ca o soluție potențială ce pot absorbi cu 30 până la 40% mai multă apă decât un gazon standard. Ar trebui să vă construiți grădina de ploaie într-o locație strategică care are soare total sau parțial, lângă o sursă de scurgere, cum ar fi un canal de scurgere sau o alee de acces. De asemenea, ar trebui să fie la cel puțin 7-8 m distanță de orice casă sau fundație de clădire și la cel puțin 15 m de un sistem septic sau de un puț. Dacă este posibil, alegeți un loc scăzut în curtea dvs., cu o pantă ușoară, moderată. Dacă nu aveți un canal de scurgere sau un teren care se află într-o locație în care apa poate curge natural, săpați un șanț adânc de la sursa de scurgere până la locul în care va fi grădina. Grădina dvs. de ploaie ar trebui să poată reține scurgerile de pe acoperiș, alee sau altă suprafață tare, în funcție de cantitatea de apă.

Pentru sol, vă sugerăm să folosiți un amestec de 50% nisip grosier, 25% compost și 25% pământ vegetal pentru a asigura un drenaj optim. Puteți adăuga acest lucru după ce ați săpat spațiul din grădină. Când îți alegi plantele, selectează-le pe cele native din regiune. Se vor adapta mai bine la climatele locale și la condițiile de creștere. De asemenea, vor avea nevoie de puțin îngrășământ și, de obicei, au sisteme de rădăcină de anvergură care ajută la trimiterea apei adânc în sol. Dintre specii floricole amintim: Erigeron speciosus, Symphoricarpos albus, Ribes sanguineum, Rubus spectabilis, Scirpus microcarpus, Asclepias tuberosa, Lobelia cardinalis, Lobelia siphilitica, Echinacea purpurea, etc. Grădinile de ploaie sunt de obicei ovale și de două ori mai lungi decât sunt largi, dar suficient de largi pentru ca apa să se poată dispersa uniform. 

După ce iarba este îndepărtată, puteți începe să săpați la adâncimea dorită folosind o lopată. Asigurați-vă că atunci când săpați grădina, fundul este nivelat. Acest lucru va încuraja drenajul optim. Folosiți excesul de sol pe care l-ați extras din site-ul dvs. pentru a construi o ușoară creștere de-a lungul părților inferioare și în jos ale grădinii dvs. Acesta este altfel cunoscut sub numele de bermă. Berma va ajuta la captarea scurgerii și va permite apei să aibă mai mult timp să se infiltreze în grădina de ploaie. Pantele treptate ale bermei îi vor permite, de asemenea, să se amestece estetic cu gazonul din jur. Când apa se revarsă, veți dori, de asemenea, să aveți o zonă care poate prinde excesul. În mod ideal, se va atașa de un petic deschis de iarbă. De asemenea, puteți căptuși această zonă cu pietre pentru a preveni erodarea apei în exces. 

Odată ce ați săpat grădina, umpleți zona excavată cu amestecul de sol. Plantele dvs. ar trebui să fie la aproximativ un picior una de cealaltă. Odată ce ați finalizat plantarea, acoperiți grădina cu un strat de mulci gros de aproximativ doi până la trei inci. Acest lucru nu numai că va ajuta la îndepărtarea buruienilor, dar va ajuta și la absorbția și filtrarea scurgerii. Cele mai multe plante vor avea nevoie de o udare sănătoasă pentru a-și stabili sistemele de rădăcină în primul an. După aceea, vor trebui udate doar dacă aveți de-a face cu perioade mai lungi de secetă. Pentru a reține cât mai multă apă, udați-vă dimineața sau seara, când soarele nu este cel mai puternic și temperaturile nu sunt cele mai calde. Puteți adăuga mulci oricând observați sol expus.

 


Cautare