Alegerea soiul de rosiile in functie de mancare

Există mii de soiuri de roșii, dar toate se încadrează în câteva categorii largi.

O singură plantă poate produce zeci de roșii pe parcursul sezonului, așa că poate doriți să stabiliți o strategie și să plantați una sau două soiuri din fiecare dintre categoriile principale.

Roșiile cherry au aroma de roșii dulci prin excelență și sunt grozave pentru salate și gustări în general. Pentru că fructele sunt mici, acestea sunt primele care se maturizează.

Rosiile pentru bulion (sos de rosii), precum Roma, au o aromă mai bogată și un conținut de apă mult mai mic decât alte soiuri. Sunt cele mai bune pentru sosul de spaghete.

Roșiile pentru gustari si fripturi, cum ar fi Inima de Bou, soiurile de rosii roz sau crete au cel mai mare fruct și cea mai mare gamă de arome. Ele sunt de obicei feliate pentru sandvișuri sau pentru genul de salată caprese, deși cele mai bune soiuri pot fi consumate ca un măr.

Există, de asemenea, multe soiuri de roșii universale care au trăsături din fiecare categorie. Majoritatea roșiilor rotunde, de dimensiunea unei mingi de tenis, de la supermarket ar fi clasificate ca fiind universale.

 


Cautare