Alimente pentru sanatate

In luna mai, experti din intreaga lume s-au intalnit la Florenta, la o conferinta pentru a lucra la elaborarea unui manifest pe tema "Food for Health".

Reuniunea a fost prezentata de Caroline Lockhart, vicecepresedinte la Navdanya International, o organizatie fondata cu 30 de ani in urma si care a revizuit pasii pentru infiintarea Comisiei internationale privind viitorul alimentatiei si agriculturii. Manifestul ce apara biodiversitatea si dreptul la sanatate, va fi diseminat agricultorilor si cetatenilor, guvernelor si partilor interesate din intreaga lume. Proiectul vizeaza evidentierea legaturii inseparabile dintre alimentatie si sanatate, incurajarea actiunii pentru miscarile agroecologice si sanatatea publica in scopul ajungerii la o viziune comuna a dezvoltarii durabile.

Criza actuala de sanatate are radacini in acelasi sistem care a contribuit la criza ecologica, la desertificare, la schimbarile climatice, pierderea biodiversitatii sau la poluarea apei. Exista alternative care se bazeaza pe regenerarea sanatatii pamantului prin agroecologie, conservarea biodiversitatii, promovarea economiilor locale si a sistemelor alimentare "de la camp la masa”. Sanatatea, pornind de la sol, la plante, animale si oameni trebuie sa fie principiul organizatoric al vietii noastre si scopul agriculturii, comertului, stiintei si comertului international.

 


Cautare