Romanii vor manancare bio dar putini stiu ce inseamna

Trei sferturi dintre romani inteleg prin agricultura bio/ecologica produsele sanatoase, fara aditivi sau chimicale, dar un sfert verifica daca e certificat UE.

Chiar mai multi dintre respondenti, 77,79%, spun ca ei cumpara produse bio/ecologice, fara a sti, de fapt, daca aceste sunt certificate ca atare, conform unui studiu online realizat de iVox in luna martie, la comanda World Vision Romania, in cadrul campaniei #GoodFoodForAll, Make Europe Sustainable for All” derulat de Comisia Europeana pentru promovarea obiectivelor de dezvoltare durabila din cadrul Agendei 2030.

Studiul a fost prezentat in ziua de 19 iunie, in cadrul unei dezbateri organizate de Fundatia World Vision Romania, care a reunit o parte dintre actorii implicati in agricultura ecologica din tara noastra. Rezultatele sondajului ararat ca majoritatea respondetilor se refera mai degraba la mituri care fac deja istorie in domeniul alimentatiei decat la realitati dovedite stiintific. Modalitatea prin care aproape jumatate dintre respondenti (47,52%) se asigura ca produsul pe care il cumpara este bio este sa verifice daca pe eticheta scrie acest lucru, iar un sfert dintre participantii la sondaj verifica daca produsul are pe eticheta certificarea UE.

Mai mult >>

 

 

 

 

 


Cautare