Reducerea TVA-ului la paine este posibila din iunie 2013


Reducerea de TVA la paine, din iunie 2013, va fi o masura ce vizeaza reducerea evaziunii fiscale si nu scaderea preturilor la acest produs.

"Prima solutie pentru a rezolva evaziunea fiscala este reducerea TVA. Speram ca se va aplica reducerea TVA la paine incepand cu iunie si speram ca rezultatul sa fie pozitiv. Eu, unul, nu cred ca se vor reduce preturile, ci se va reduce evaziunea fiscala", a spus Achim Irimescu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat, in urma cu o luna, ca prin aplicarea unui nivel redus al TVA la paine, pe tot lantul de productie - de la grau, la faina si la produsul final - scaderea incasarilor la bugetul de stat ar fi de 200 de milioane de lei intr-un an.

"Eu cred ca prin combaterea evaziunii fiscale si prin cresterea bazei de impozitare putem sa recuperam foarte usor acesti bani. Vrem sa aplicam acest program pe o perioada de 6 luni, iar incasarile care ne-ar lipsi ar fi de 100 de milioane de lei, bani pe care cred ca ii vom obtine foarte usor. Daca acest program pilot va fi implementat in anul 2013 si va avea succes, cu siguranta in 2014 vom merge si catre ale zone, precum zona de carne", a spus, atunci, seful MADR.

AGERPRES


Cautare