Turism montan in judetul Cluj

Potentialul montan al judetului cluj se reflecta in conditiile favorabile oferite pentru practicarea activitatilor de turism.

Exista o gama variata de forme de petrecere a timpului liber cum ar fi: drumetia, alpinismul, turismul auto, sporturile de iarna si de vara, odihna de scurta si lunga durata, taberele de copii si tineret, tratamentul balnear etc.

Dintre zonele si obiectivele naturale de mare atractivitate turistica trebuie mentionate: Vladeasa si Muntele Mare care se impun prin masivitatea reliefului, extensiunea padurilor de rasinoase, aerul ozonat, stratul de zapada apreciabil si de durata favorabil sporturilor de iarna.

In Muntii Trascaului, deosebit de spectaculosi datorita formelor de relief modelate in calcare, pe o arie relativ restransa putem intalni patru sectoare de chei (Cheile Turzii, Turenilor, Borzestilor si Coltestilor), defilee, stanci impozante, pereti de calcare, pesteri etc.

Muntele Baisorii, ce se remarca prin peisaje de exceptionala frumusete, este cautata vara de amatorii de vanat si pescuit, si iarna de practicantii sportului alb. Zona Gilau-Tarnita, ofera conditii deosebite pentru agrement la sfarsit de saptamana iar zona Belis-Fananele situata pe malul stang al lacului de acumulare, este pretabila pentru agrement si practicarea de sporturi nautice.

 

 


Cautare