Statiunea turistica Fantanele

Statiunea turistica Fantanele e situata in comuna Rasca din judetul Cluj.

Intre Muntii Gilaului si Vladeasa, pe malul lacului Fantanele, statiunea este cautata mai ales pentru odihna si relaxare, precum si pentru partia de schi.

Comuna Rasca se afla pe latura nordica a Muntilor Gilaului la 40 km de municipiul Cluj-Napoca. Pe solurile brune de aici se cultiva cartofi, grau, secara, ovaz, orzoaica, ceapa, morcov, fasole, patrunjel, mazare si varza. In livezile rascanilor sunt preferati marul, ciresul, visinul, prunul nucul, coacazul, afinul si merisorul.

Legenda Salanducului spune ca in timpul navalirii ungurilor, voievodul Gelu, a purtat o mare batalie cu acestia pe locul numit Garda. In aceasta batalie si-a pierdut viata unul dintre cei mai vrednici capitani ai lui pe nume Salanducu. Dupa terminarea bataliei, mama lui l-a cautat, iar pe locul unde i-a gasit trupul a sapat o fantana pentru amintirea lui si “stampararea tuturor trecatorilor care vor poposi prin aceste locuri”. Legenda spune ca in durerea-i de mama a varsat lacrimi atat de amare incat ele s-au prefacut in banuti de piatra. In aceste locuri pot fi vazute o multime de pietricele cu forma rotunda care de fapt sunt fosile.

Principalele unitati de cazare din statiunea turistica Fantanele sunt pensiunile Ayana, Andrei, Matis si hotelurile Bianca, Radu si Diana. Alte pensiuni turistice se gasesc in imediata vecinatate, respectiv in comuna Belis.

 

 


Cautare