Sighisoara, cetatea unde s-a nascut Vlad Tepes

Sighisoara este considerata bijuteria medievala a Romaniei si este asezata pe valea Tarnavei Mari, in judetul Mures.

In valea Tarnavei Mari, se ridica Dealul Cetatii, de pe care coboara orasul inconjurat de dealuri impadurite. Aceste dealuri inalte dau Sighisoarei un farmec aparte, care invită pe cei care trec pe aici sa faca un popas pentru a se bucura de privelistea, linistea si frumusetea locurilor.

In decursul timpului, pe stradutele inguste si-au purtat pasii personalitati precum fiul lui Mircea cel Batran, voievodul Tarii Romanesti, supranumit Vlad Dracul, membru al Ordinului Dragonului, care intre anii 1431-1436 a locuit in Cetatea Sighisoarei. Se presupune ca Vlad Tepes s-ar fi nascut la Sighisoara, in fosta casa a corpului de paza, unde a fost gazduit tatal sau Vlad Dracul, in anii de pribegie. Azi casa se numeste „Vlad Dracul”.

Cetate – cu turnuri semete si ziduri sumbre dar ospitaliere, este considerata a fi singura cetate medievala locuita in intregime din Europa. Parte a Patrimoniului Universal UNESCO, Cetatea medievala Sighisoara este un punct de atractie pentru turisti din intreaga lume care vin sa-i descopere farmecul descris in cronici si recreat in timpurile moderne in cele mai neasteptate moduri...

Cazare Sighisoara >>

 

 


Cautare