Turism rural in satul Crit prin Fundatia “Michael Schmidt”

Marele Premiu pentru experiente de vacanta in 2015 privind armonizarea programelor turistice cu specificul regional a fost decernat Fundatiei “Michael Schmidt”.

Datorita Fundatiei „Michael Schmidt”, satul Crit din comuna Bunesti, judetul Braşov devine un reper din ce în ce mai vizibil pe harta turismului romanesc. Unul dintre proiectele de suflet al Fundatiei este reconstruirea dupa planurile originale si includerea in circuit turistic a fostei case parohiale din Crit. Mai mult decat atat, au fost achizitionate si doua curti sasesti cu scopul transformarii lor in spatii traditionale, locuri in care vor fi readuse la viata mestesugurile tipice sasilor (ateliere de tamplarie, de potcovit cai, prelucrarea pielii), pregatirea vechiilor retete gastronomice (coacerea painii, prajituri si placinte de casa¸ pregatirea carnii la bait, prepararea lichiorului) etc.

Turiştii pot parcurge traseele cicloturistice din zona, pot pleca la vanatoare de trufe, pot asista la concerte de orga in incinta bisericii din Crit si multe alte experiente de vacanta de neuitat promovate si in cadrul Saptamanii Haferland, eveniment organizat de Fundatie.

 

 


Cautare