Proiect de amenajare turistica a unui sat

Localitatea Hosseringen, regiunea Luneburg-Heide, Germania, cu 520 de locuitori, se situeaza intr-un peisaj plin de atractie.

Terenul este ondulat cu cateva vai, in care agricultura si economia forestiera sunt predominante. In perioada 1961-1971 s-a convenit prin proiect sa intre in organizare si amenajare agroturistica. Proiectul a inceput cu refacerea drumurilor si a retelei de amenajare a cursurilor de apa. Proiectele de restructurare a proprietatilor tin seama de opiniile proprietarilor, constituiti intr-o societate de comasare si organizare. Aceasta are reprezentati alesi care tin un contact permanent cu echipa de organizare si cu alte servicii ce participa la proiect.

In final, s-au amenajat 4 km de drum raional, s-au consolidat 2,5 km de strazi, s-a amenajat un teren de sport si de tir, etc. Infrumusetarea aspectului satului a constat in crearea unui elesteu cu 7 insulite si a unui parc pentru plimbare, s-au infrumusetat frontalurile caselor prin gradinite de flori si s-au amenajat locuri de parcare a masinilor. Intreaga comunitate s-a mobilizat la concursul de infrumusetare “Satul nostru trebuie sa devina mai frumos”.

In anul 1968 s-a creat un sindicat pentru turism, cu teren de camping cu 250 de casute, cu teren pentru asezarea corturilor, o colonie de case de vacanta si cu un hotel la marginea lacului de acumulare Hardau. In sat s-au construit 7 restaurante si pensiuni private si un muzeu al satului intins pe 10 hectare. Astfel numarul de pasageri pe o noapte a crescut la 15000. Datorita acestui proiect de amenajare turistica, pentru locuitorii comunei, s-au creat noi locuri de munca.


Cautare