Cele mai atractive zone agroturistice din lume

Agroturismul este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida crestere din industria eco-turistica.

Aceasta forma de turism, implica ramanerea la o ferma sau pensiune orientata spre agricultura si spre stilul de viata de zi cu zi ale celor care cultiva pamantul si cresc animalele. Ideea de relaxare intr-un cadru frumos sau de a trai aventuros un stil vechi de viata sanatos, sunt doar o parte din atractiile agroturismului. Unele ferme, implica turistii in a trai experinta muncilor agricole si a pregatirii produselor in stil traditional sau bio.

Intre atractiile agroturistice ale lumii, amintim: fermele de petrecere a timpului liber din Taiwan, popularele ferme turistice din Toscana (Italia), hanurile agroturistice din Mallorca, diversitatea formelor naturale ale fermelor din Brazilia, optiunile agroturistice din Haway, statiuniile agroturistice din Grenada (Caraibe), fermele familiare din California sau fermele de plante tropicale din Filipine. Taiwanul are numeroase "ferme de petrecere a timpului liber", ce ofera excursii pe campuri, facilitati agricole si, desigur, degustari de fructe si legume exotice. Multe ferme mici, asigura cazare si servirea de produsele alimentare cultivate la nivel local, cat mai natural. Iubitorii de ceai pot vizita si recolta traditional plante de pe renumitele plantatiile de pe insula.

Toscana este una dintre primele regiuni care a devenit a destinatie agroturistica. Multe ferme sau transformat in hanuri si pensiuni oferind o experienta rurala autentic italiana. Aici puteti degusta vin din zona Chianti si preparate locale cu rosii, ierburi sau branzeturi. Toscana a devenit una dintre cele mai bune destinatii agroturistice din Europa.

Pe dealurile din Mallorca, pensiunile agroturistice variaza de la gospodariile taranesti rustice pana la cele de lux, oferind cazare, mic dejun si acces la piscine. Unele dintre ele sunt situate in mijlocul plantatilor de portocale si smochine, oferind turistilor alimente proaspete tot timpul anului.

Agroturismul din Brazilia se bazeaza pe o multime de resurse naturale si pe o agricultura diversa de tip familial, incepand cu florile sau fructele tropicale si terminand cu carnea de vita sau trestia de zahar, toate produse prin practici agricole durabile si inovatoare.

Agroturismul din Hawaii ofera resurse pentru turistii care doresc sa aiba o experienta in fermele tropicale sau sa invete dar si sa guste bunatatile locale. Printre optiuni de agremet amintim vizitarea fermelor tropicale, plantatiilor de cafea, fermelor ecologice, traseele turistice si plajele variate.

Grenada este o destinatie turistica si un refugiu pentru agricultura. In fermele de condimente din mica insula, nucsoara, cuisoara, scortisoara si curcuma sunt cultivate mai mult decat in alte parti ale lumii iar turistii simt gustul condimentat al mancarilor traditionale din Grenada.

California, este una dintre cele mai bune destinatii agroturistice din SUA. Multe ferme familiale se bazeaza pe agroturism pentru a suplimenta venitul lor. Sunt cunoscute, printre atractii, podgorile si vinurile locului precum si tehnicile agricole la scara mica de cultivare ecologica.

Filipine este un loc ideal pentru agroturism. Aici, turistii pot vizita o mare plantatie de ananas, fermele de orhidee, fermele de albine, si micile plantatii de fructe dragon sau papaya.

 


Cautare