Santorini

Insula Santorini, destinatia ideala pentru casatorii, se afla in Marea Egee si este cea mai sudica dintre insulele Ciclade. 

Casele de un alb orbitor, cu acoperisuri rotunjite, par chilii sapate in lava pietrificata. Printre ele, stradutele mici si inguste duc spre magazine si taverne cu privire la mare. Un adevarat spectacol vizual, suspendata la aproape 300 de metri de tarm. Cei care doresc sa se relaxeze la soare pot alege dintre numeroasele plaje care se afla la distante decente fata de Fira (capitala insulei), cateva mai importante: Perrisa, Kamari, Perivolos, Vlihada si Plaja Rosi. Insula Santorini, nu este doar destinatia ideala pentru casatorii, ci si pentru cei carora le place viata de noapte. Numeroasele cluburi, baruri, cafenele de pe plaja sau din statiuni ofera posibilitatea unor nopti de neuitat. Daca vrei sa iti amintesti de farmecul local din Santorini, viziteaza Ilios, in centrul orasului Fira, unde exista o oferta impresionanta de obiecte artizanale. 

Santorini este unul dintre locurile reprezentative pentru mancarea specific greceasca. Datorita pamantului fertil de aici, Santorini este renumit pentru legumele sale unice, cum ar fi: vinetele albe, rosiile mici denumite cherry tomatoes sau fava. Nu ezitati sa gustati keftedes cu rosii, facut din cherry tomatoes si musaca cu vinete si legume locale. 

 

 


Cautare