Traseu turistic care imperecheaza vinul cu arta culinara romaneasca


Joi 15 noiembrie incepe Targul de Turism la ROMEXPO Bucuresti, unde Danubius Travel SRL ofera turistilor straini un traseu turistic care imperecheaza vinul cu arta culinara romaneasca.

 

 

PRIMA ZI

Bucuresti Romania by adrianexcelent

 

Sosire pe aeroportul Bucuresti si transfer la hotelul din Bucuresti. Dupa cazare, la un pahar de vin si o gustare, ghidul va va face o introducere cu privire la caracteristicile circuitului si principalele sale obiective.

 

Cina va va fi servita la un restaurant cu specific romanesc, iar o tuica locala va preceda hors d’oeuvre.

 

ZIUA A DOUA

mamaia

 

Pe drumul catre litoralul Marii Negre va veti intalni pentru prima data cu viile din regiunea Dobrogei. Dupa cazarea la un hotel de pe litoral, veti fi invitati sa participati la o prezentare culinara de preparate dobrogene si veti putea sa participati la pregatirea felurilor de mancare – pregatiti-va carnetelul de retete!

 

In ultima parte a zilei, dupa o plimbare romantica pe tarmul marii, o cina usoara insotita de cateva vinuri locale va incheia ziua.

 

ZIUA A TREIA

ADAMCLISI

 

Aflandu-va inca la mal de mare si dupa o dimineata lenesa pe plaja, veti face cunostinta cu monumentul antic de la Adamclisi, considerat unul din “certificatele de nastere” ale poporului roman.

 

Regiunea din jurul monumentului a fost folosita pentru cultivarea vitei de vie inca din timpuri stravechi. O cina cu totul speciala pe inserat si la lumina tortelor va fi completata de o larga varietate de vinuri produse chiar in podgoria ce impresoara monumentul. Pentru cazare se va reveni la hotelul de pe litoral.

 

ZIUA A PATRA

NICULITEL

 

Unicitatea vietii in Delta Dunarii, precum si vinurile produse de maicutele si calugarii de la manastirile din nordul Dobrogei, dar si vinurile produse in una din cele mai mari podgorii din Romania si anume, Niculitel, vor reprezenta principalele obiective ale zilei. Seara va fi petrecuta pe malul Dunarii gustand diferite varietati de vin din zona Tulcea.

 

ZIUA A CINCEA

vincon

 

In sudul Moldovei, regiunea viticola Vrancea este binecunoscuta pentru vinurile cu o savoare specifica de care va veti aminti peste ani. In drumul catre munte va veti opri la una dintre podgorii si inca o data veti avea posibilitatea sa va testati indemanarea in prepararea felurilor de mancare, participand la pregatirea mesei cu specific local impreuna cu un bucatar profesionist. Felurile de mancare vor fi insotite de sortimente de vinuri locale. Cu soarele apunand printre creste de munti, veti intra in Brasov, cunoscut vorbitorilor de limba germana sub numele de Kronstadt, care inca mai conserva un aer medieval.

 .

ZIUA A SASEA

brasov

 

Aerul proaspat de munte, legendele si faptele istorice va vor insoti toata ziua.

bran2

 

De dimineata veti face un tur al Brasovului si o vizita la Castelul Bran.

poiana-brasov

 

Pranzul se va lua dupa dorinta fiecaruia (nu este inclus) in Brasov, iar seara, cina va va fi servita in unul din restaurantele renumite din Poiana Brasov, de data aceasta impreuna cu o selectie de vinuri din Transilvania.

 

ZIUA A SAPTEA

peles4

 

Prima oprire a zilei va fi in Sinaia pentru a vizita Castelul Peles – resedinta de vara a Familiei Regale a Romaniei. Castelul a fost construit in a doua jumatate a secolului XIX si este o minunata imbinare de stiluri decorative si arhitectonice.

In drum spre Bucuresti veti face o scurta deviere spre Valea Calugareasca pentru o ultima degustare, care va va arata puterea vinurilor din zona sub-montana.

VALEA-CALUGAREASCA

 

Este un loc unde tuica si vinurile rosii si albe se contopesc intr-o emulatie aproape empatica cu felurile de mancare din zona. Totul va fi gustat si savurat in timpul dejunului astfel ca pentru cina va veti putea rasfata cu o tratatie mai usoara din punct de vedere dietetic. Innoptare in Bucuresti.

CENTRU-VECHI

ZIUA A OPTA

 

Plecare spre aeroport conform programului de zbor. in drum spre aeroport se poate include un tur al orasului, daca ora de prezentare la aeroport o permite.

 

Informatii suplimentare despre program:

Mihail TUDOR Product Manager

Danubius Travel SRL

TUI Travel plc

Danubius Building Mamaia

90001 Constanta - Romania

Phone: +40 241 480370

Fax:+40 241 480360

Mobile: +40 724 556970

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati site-urile dedicate evenimentelor: www.targuldeturism.ro si www.romhotel.ro.Cautare