Mini-portul turistic Sf.GheorgheSambata, 24 septembrie 2011, s-a inaugurarea mini-portului turistic Sfantul Gheorghe – realizat in baza unui proiect apartinand Consiliului Judetean Tulcea.
 

Obiectivul proiectului cu o valoare totala de 33.038.516 lei, din care 32.000.000 lei finantare sustinuta de MDRT, a constat in amenajarea unui mini-port turistic in localitatea Sf. Gheorghe, cu respectarea reglementarilor in vigoare privind Legea Protectiei Mediului si Regulamentul de Navigatie pe Dunare.
 

Proiectul a cuprins amenajarea a 4 bazine cu o capacitate totala de locuri de acostare de 108 ambarcatiuni mici si 15 ambarcatiuni mari, cu lucrarile hidrologice aferente fiecarui bazin, amenajarea estacadei de acostare nave de pasageri, a cladirii administrative si a unui mic atelier de reparatii urgente, realizarea unei parcari pentru adapostirea ambarcatiunilor pe timpul iernii, a platformei post de transformare in anvelopa proprie, construirea de cabine de paza si supraveghere si, nu in ultimul rand, lucrari de imprejmuire a bazinelor.
 

Realizarea mini-portului a dus la infiintarea de noi locuri de munca, a creat conditii la standarde europene pentru acostarea vaselor de pasageri care ajung in zona, realizand premisele dezvoltaii pe termen lung a turismului in zona. 

Sursa: www.mdrt.roCautare