Plaja virgina in Delta Dunarii

Situata la aproximativ 3 km de localitatea Sfantu Gheorghe, plaja inca pastreaza farmecul unui loc virgin, putin batut de piciorul omului, lucru datorat oarecum de accesul dificil pana in localitate.

Din Sfantu Gheorghe poti ajunge pe jos pana la plaja, in aproximativ 20-30 minute sau cu “trocariciul”, contra cost, un tractor cu remorca special amenajata pentru transport persoane. Turistii ce viziteaza aceasta plaja, se grupeaza pe portiunea de la malul marii din dreptul drumului de acces. Aici  pot bea un suc sau o bautura la rece de la vanzatorii ambulanti ce vin pe plaja si pot admira cardurile de pelicani si pescarusi. Mergand inspre dreapta pe plaja, ajungi la gura de varsare a bratului Sfantu Gheorghe in Marea Neagra. Mergand inspre stanga, ai km intregi de plaja virgina, acoperita cu nisip fin, asa cum nu mai gasesti pe litoralul romanesc. Se poate campa linistit aici, singura problema fiind distanta pana la punctele de aprovizionare cu apa si alimente din sat. Plaja este curata, drumul pana la plaja este este de asemenea curat. Din satul Sfantu Gheorghe se pot face plimbari cu diverse ambarcatiuni spre locuri speciale de pescuit din Delta. 

La Sfantu Gheorghe, se ajunge cu un mijloc de transport naval din Tulcea pana in localitatea Sfantu Gheorghe si apoi la picior sau cu “trocariciul” pana la plaja. In satul Sfantu Gheorghe, exista magazine (gen market) unde gasesti o mare varietate de produse, exista dispensar, bancomat, terase… etc. Din punctul de vedere al cumparaturilor, al aprovizionarii cu alimente, apa, sucuri si multe altele nu trebuie sa va faceti probleme.  Ca o descriere a arhitecturii acestui sat, aici veti intalni pe ulitele pavate cu nisip, case traditional-lipovenesti, case vechi ce par parasite, dar si constructii noi, incadrate arhitectural mai mult sau mai putin in specificul zonei.

 

 


Cautare