Manifestari dedicate obiceiurilor si traditiilor, in judetul Iasi


Ca in fiecare an, o serie de manifestari ce au in prim-plan obiceiurile si traditiile de iarna, se vor derula in judetul Iasi.

Prima dintre ele va avea loc în perioada 14 - 16 decembrie 2012 si este intitulata "Traditii si obiceiuri moldovenesti de iarna".

Actiunea se va desfasura in orasul Pascani, unde Asociatia Mesterilor Populari din Moldova (AMPM), primaria, muzeul si biblioteca municipala respectiv Casa de Cultura Mihail Sadoveanu vor recrea, pe strada Stefan cel Mare, spiritul sarbatorilor noastre de iarna. In acest context, va avea loc Atelierul Mosului, care va reuni peste 35 de mesteri si creatori populari din tot spatiul românesc. Acestia vor expune, spre vânzare, obiecte din recuzita obiceiurilor de iarna. De asemenea, sunt pregatite spectacole artistice stradale si momentul Bucatele bunicii", arata etnograful Marcel Lutic, presedinte AMPM.

Cea de-a II-a manifestare, "Traditii pe Ulita Lapusneanu", se va derula între 20 si 22 decembrie, chiar pe strada Lapusneanu din Iasi. "Punctele de atractie sunt: Târgul Mosul cu daruri, unde participa 40 de mesteri si creatori populari din toata tara, «Maine anul se innoieste... », eveniment ce cuprinde mini-spectacole in care se va colinda sau ura de catre grupuri, cete sau alaiuri de mascati din judetele Moldovei. In plus, «Bucatele bunicii» va fi activitatea de prezentare a unor produse culinare care se incadreaza in specificul traditiilor de iarna romanesti", a mai precizat Lutic.

bzi.ro

 

IMAGINI VIDEO >>

 


Cautare