Replantarea pomilor de Craciun

De Sărbători vă recomandăm să folosiți pomi de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci, care pot fi replantați foarte ușor la începutul anului viitor.

Pentru a fi apți pentru replantare, pomii de Crăciun trebuie ținuți în casă, pe perioada Sărbătorilor, departe de sursele de căldură, să fie udați zilnic și să fie pulverizată apă peste ace. Replantarea pomului de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci nu este o operațiune complicată, trebuie urmați câțiva pași simpli. Trebuie să săpați o groapă din timp, după Sărbători îl scoateți din ghiveci și-l poziționați în groapă. După ce rădăcinile au fost acoperite cu pământ, acesta se tasează bine pentru ca rădăcinile să adere la sol și să nu intre în contact cu aerul. În funcție de condițiile meteo, este recomandat să-l udați după replantare, dacă solul nu este înghețat.

Peste 30 de mii de pomi de Crăciun sunt oferiți spre vânzare de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă, anunță Romsilva, relatează Mediafax. Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 22.295, în timp ce restul de 8.299 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

 


Cautare