Aplicarea ingrasamintelor pentru gazon toamna

Aplicand ingrasamintele toamna la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie oferim gazonului nostru o rezistenta deosebita la inghet.

Toamna inainte de inghet se aplica unt tip de ingrasamnt cu un continut sarac in azot, pentru a nu stimula vegetatia, dar in acelasi timp bogat in fosfor si potasiu pentru a oferi rezistenta plantelor.

Pentru o suprafata de 250 mp de gazon avem nevoie de 5 kilograme de ingrasamt complex de tipul AGRO CS, care contine 6% azot, 8% fosfor si 20% potasiu, inclusiv 7,3% micrelemete (magneziu si sulf). Ingrasamantul respectiv creste rezistenta ierbii la inghet, reduce riscul de boli fungice care ataca iarba, creste rezistenta la seceta a gazonului si la alti factori de stres, din cauza proportiei mici de azot (N), se mentine cresterea compacta si in acelasi timp gazonul este mai rezistent la trafic intens, un procent ridicat de magneziu - pentru culoarea verde bogată de gazon, un procent ridicat de sulf - necesare pentru o crestere sanatoasa si aspect, ingrasamantul este de asemenea potrivit pentru arbori ornamentali.

 


Cautare