Sapunul moale - insecticid bio

Sapunul de potasiu se foloseste cu succes impotriva omizilor, acarienilor (paianjenul rosu) si a paduchilor testosi, lanosi si cenusii de frunze.

Tratamentul se aplica singur sau in amestec cu alte preparate, precum purinul fermentat de coada calului, prin stropirea repetata a plantelor cu diferite tipuri de solutii. Pentru combaterea paduchilor se foloseste 150 – 300 g sapun de potasiu la 10 l apa. Impotriva omizilor, paianjenului rosu si a larvelor gandacului din Colorado se face urmatorul amestec: 100 – 300 g sapun de potasiu + 0.5 l alcool alimentar (denaturat) + o lingura de var si una de sare de bucatarie la 10 l de apa.

Un producator italian ofera Citronella sapun potasiu, la bidon de 5 kg, avand pretul de aproximativ 50 de euro. Sapunul moale, este o sare de potasiu, care da reactia cunoscut sub numele de saponificare, fiind o alegere sigura in gradina si livada. In plus, poate fi folosit pe flori, plante de apartament, trandafiri si arbusti. Nu creaza fitotoxicitate si nu persista mult timp in mediul inconjurator. In gradina de legume poate fi folosit pana in ziua recoltei.

 

 

 

 


Cautare