Vin la scoala pe “bicicleta de la tara"


Peste 680 de copii din Moldova vin la scoala pe “bicicleta de la tara”

Pochidia este ultimul sat din Vaslui, in care caravana Green Revolution ofera elevilor biciclete in cadrul proiectului initiat impreuna cu E.ON Romania.

Caravana Green Revolution a impartit gratuit, pana acum, 640 de biciclete copiilor din judetele Iasi, Suceava si Vaslui, si-si continua periplul prin satele moldovenesti, pana ce toate cele 800 de biciclete isi vor gasi stapanii.

Judetul Botosani este capat de linie pentru proiectul “Bicicleta de la tara”. Caravana cu biciclete se afla deja aici si se grabeste ca  ultimele 160 de cadouri pe 2 roti sa junga si la elevii din ultimele 8 scoli botosanene incluse in program.

Alaturi de 20 de biciclete, fiecare scoala a mai primit, in cadrul proiectului, un rastel, sistem de siguranta si materiale destinte informarii copiilor cu privire la siguranta in trafic si protectia mediului. Bicicletele sunt date spre folosinta elevilor cu rezultate bune la invatatura si care au de parcurs distante mari pana la institutia de invatamant.

Accesul la educatie da valoare fiecarei comunitati si arata dorinta oamenilor de a-si extinde orizontul cunoasterii. Mai mult decat atat, copiii au dreptul la o educatie sanatoasa, care sa le ofere o sansa reala de a evolua in viata de zi cu zi, pentru a pune umarul peste ani, la dezvoltarea comunitatilor in care traim”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

Zonele rurale ce vor beneficia de biciclete au fost selectate impreuna cu reprezentantii Consiliilor Judetene, conform urmatoarelor criterii: comunitati aflate pe arii extinse; numar mare de locuitori, respectiv copii inscrisi la scoli; copii cu rezultate bune la invatatura; lipsa mijloacelor de transport pentru deplasarea copiilor catre scoala; copiii provin din familii cu venituri modeste.

Exista un numar mare de copii care isi doresc sa invete, care viseaza sa realizeze o multime de lucruri in viata. Educatia este primul si cel mai important pas, astfel ca ne-am gandit sa ii sprijinim asa cum putem, punandu-le la dispozitie un mijloc de transport simplu, eco si sanatos, care sa le permita sa ajunga la scoala. Speram ca acest proiect sa ajute cat mai multi copii sa isi indeplineasca visurile”, a subliniat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 


Cautare