Fonduri pentru procesare produse ecologice dupa 2013


Vom incerca sa gasim investitori pentru activitatea de procesare, care ramane in continuare cea mai mare problema in agricultura ecologică, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, la seminarul „Romanian Organic Forum”, organizat la pavilionul Romaniei din cadrul celui mai mare targ de produse ecologice din lume - Biofach 2012.

Potrivit acestuia, dupa 2013 ar putea exista o masura speciala in noua Politica Agricola Comuna pentru agricultura bio.

Cred ca dupa 2013, in colaborare cu Comisia Europeana, am putea avea o masura speciala pentru agricultura bio, astfel incat cei care vor sa investeasca in procesare bio sa nu-i aiba ca si concurenti pe restul de 80-90% de fermieri din agricultura conventionala, ci sa existe un un buget alocat strict pe agricultura si procesare bio. Cred ca numai asa vor avea sanse mai mari de finantare si bani europeni pentru investitii. Comisia Europeana vrea o masura speciala in PAC pentru ca greening-ul "inverzirea agriculturii" este un obiectiv primordial in noua politică si de aceea speram la "o camaruta" pentru fermierii bio pentru a nu exista competitie cu cei mai mari procesatori de produse din carne, lapte sau faina”, a precizat Tanczos.

Evolutia agriculturii ecologice in Romania si potentialul de dezvoltare in urmatorii ani au fost prezentate, la seminarul „Romanian Organic Forum”.

 

Sursa; http://agroinfo.ro

 

Cautare