Afaceri eco de gestionare integrata a daunatorilor

Scopul gestionarii integrate (IPM) este acele de a mentine distrugerea culturilor de catre daunatori la un nivel acceptabil din punct de vedere economic.

In aceasta abordare, fiecare cultura si daunatorii ei sunt evaluati ca parti ale unui sistem ecologic. Apoi fermierii dezvolta un program de control care include metodele de cultivare, biologice si chimice aplicate in ordinea corecta si cu calendarul adecvat. Agricultorii monitorizeaza campul si cand gasesc nivelul daunatorilor suficient de ridicat, folosesc mai intai metode biologice si practici de cultivare pentru a controla si apoi utilizeaza cantitati mici de insecticide, derivate din plante ca o ultima solutie.

In acest scop sunt folositi pradatorii naturali, paraziti si agenti patogeni ai daunatorilor. De exemplu acarianul rosu al castravetelui este controlat prin utilizarea unui acarien pradator Phytoseiulus. Practicile de cultivare integrate sunt rotatia culturilor, policultura si culturi intermediare, care pot fi folosite pentru a scapa de daunatori. Fermierul va trebui sa aibe cunostinte de specialitate despre fiecare daunator iar pentru aceasta, o afacere eco de consultanta de specialitate in combaterea integrata a daunatorilor, ar fi necesara in cat mai multe zone agricole din Romania.

 


Cautare