Agricultura ecologica - sector prioritar pentru Daniel Constantin


Un sector prioritar in viziunea noului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, pare a fi agricultura ecologica. Asta se datoreaza in mare parte faptului ca a devenit un important furnizor de produse pe piata internationala, spune acesta.

 

Agricultura ecologica este un sector pe care eu il vad ca fiind prioritar. Este un sector de nisa in care Romania a excelat in ultimii ani si trebuie sa mergem in continuare cu astfel de produse pe piata internationala. Am vazut si m-am bucurat foarte mult ca si pe piata interna consumul de produsele bio a crescut foarte mult”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale.

Ministrul a precizat ca in noua organigrama a MADR vor fi alocate mai multe persoane care se vor ocupa de sectorul agriculturii ecologice. Potrivit sefului MADR, in noua organigrama va fi prevazuta si o directie generala de industrie alimentara, care se va ocupa de fiecare ramura in parte.

Potrivit estimarilor facute de reprezentantii MADR, Romania ar putea ajunge la exporturi de produse ecologice de peste 1,5 miliarde euro in urmatorii cinci ani, daca acest sector va fi sprijinit de autoritati, in conditiile in care exporturile de astfel de produse au fost estimate la 200 de milioane de euro pentru 2011.

 

Sursa: Agerpres

 


Cautare