Feijoada, mancare traditionala din Brazilia

Reteta braziliana de fasole cu sunca costite si carnati.

Ingrediente: 200 g sunca afumata, taiata cubulete; 400 g carnati afumati taiati feliute; 900 g costite de porc; 1 ceapa alba tocata; 4-5 catei de usturoi; 500 g fasole rosie, lasata la inmuiat peste noapte; 1,5 l apa sau supa de vita; 1 lingurita chimion; 2 frunze dafin; sare si piper dupa gust; 2 linguri pasta de tomate; 2-3 linguri otet de vin rosu; patrunjel tocat.

Prajim baconul 5-6 minute apoi il scoatem pe o farfurie. Prajim la fel si carnatul taiat. La urma prajim costitele cate 4 -5 minute pe fiecare parte. Micsoreaza flacara aragazului, pune 1-2 linguri de ulei si prajim ceapa pana cand se inmoaie. Adaugam usturoiul pisat si mai prajim 1 minut. Scoatem pe o farfurie jumatate din cantitate. Acum pune fasolea, apa, chimion, cele 3 tipuri de carne si foile de dafin. Dam focul mare si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, micsorami flacara la mediu, amestecam si acoperim oala cu un capac. Lasatm sa fiarba o ora sau pana cand fasolea este aproape fiarta. Adauga acum si restul de ceapa prajita, pasta de rosii si piper. Mai lasam sa fiarba 10-15 minute sau pana cand fasolea este fiarta complet. Inlaturam foile de dafin, potrivim cu sare daca e nevoie si adauga otetul. Scoate cam o cana de fasole cu zeama si dam prin blender. Oprim focul. Punem piureul de fasole inapoi in oala. Amesteca. Presaram patrunjel tocat si servim.