Centrul rural de sport

Un centru rural de sport poate oferii o gamă larga de facilități sportive si de relaxare pentru toate vârstele atat in sala cat si in aer liber.

Pe langa dotarile sportive, centrul rural de sport poate avea o cafenea bine aprovizionată, unde te poti relaxa, cu o băutură și o gustare traditionala. Fie că este vorba de un abonament la sală de sport sau de un curs de antrenament, echipa de administrare a centrului sportiv, va asigura sanatate, fericitre si putere de viata. De asemenea, permite ca o parte a terenurilor de sport, sa fi închiriate echipelor externe în încercarea de a ridica veniturile comunei.

Alt proiect interesant poate fi parcul rural sportiv inteligent, prietenos pentru toți oamenii, realizat pentru a satisface necesitatea creșterii căutărilor in vederea unui stil de viață sănătos. Parcul păstrează în principal caracterul de pajiste împădurită, permițând unele activități cum ar fi campingul. Acest peisaj beneficiază de sentimentul de siguranță psihologică și păstrează o conexiune cu oamenii și natura. In parc sunt plantați specii native de arbori si arbusti, pentru a creea un ecosistem local. Pe lângă adăposturile naturale, pavilioanele, cu structură organica, se vor poziționa în diferite locuri și spații, susținand o zonă de odihnă confortabilă sii de piste de biciclete si de plimbare. Parcul sportiv inteligent poate atrage mult mai mulți oameni si copii si se poate integra perfect in structura unui viitor sat inteligent.

O alta solutie de centru rural sportiv, poate fi un complex cu numeroase amenajari care respectă standardele olimpice. Peste 20 de facilităţi sportive interioare şi exterioare pot exista intr-un asemenea centru, in care insalarea si montarea structurilor sportive se poate face usor, in conformitate cu standardele internationale. Centrul sportiv olimpic cuprinde amenajari peisagistice si parcari, un hotel special, confortabil pentru sportivi si dotat cu zone de odihna si terenuri de antrenament. Cateva centre sportive rurale exista si in Romania, acolo unde lumea iubești sportul, se preocupa, insista, are idei si proiecte. Bani există, iar cel mai bun exemplu, se află într-o comună de lângă Hațeg, Sântămăria Orlea, judetul Hunedoara. În tribuna acoperită, încap 870 de persoane, locuri pe scaune, în vestiare este curat, există și sală de recuperare, cabina arbitrilor, toate arată extraordinar, iar baza mai conține un teren de handbal, pe care se poate juca tenis de câmp și unul de volei pe nisip! Terenul mai are o micuța nocturnă, folosită la antrenamente.

 


Cautare