Promovarea culturii si identitatii romilor prin Satra Tiganeasca

Pentru anul viitor exista o oferta de neuitat pentru a petrece doua zile intr-o satra tiganeasca.

HAI LA SATRA TIGANEASCA” va asteapta in satul Cucuruz, cu inima deschisă, cu mancare tiganeasca, muzica si dans adevarat romano, sa petreci si sa cunoasteti limba, istoria, traditiile si obiceiurile vieții de nomad. De asemenea doreste să ofere o experiența frumoasă și inedită prin promovarea și valorificarea culturii rome.

Cazarea v-a avea loc în șatră, aceasta pune la dispoziție saltele de paie, perne, pături, cearceafuri. Unitățile sanitare sunt compuse din toalete noi în interiorul unor încăperi construite din stuf, dușurile sunt în alte încăperi realizate din același material în care se află butoaie de fier cu robinet și furtun. Mâncarea este pregătită în fața oaspeților din ingrediente de calitate câteva exemple din preparate ar fi sarmale, tochituri, varză, ciorbe, fasole cu ciolan, turte, pâine de casă, plăcinte și multe altele.

Ca activitatea să se desfășoare trebuie să existe un grup de cel putin 6 persoane. Rezervarea constă în confirmare numărului de persoane, a ofertei alese, a trimiterii viramentului (suma trebuie să reprezinte jumătate din suma totală a persoanelor din grup) în termen de 3 zile. Astfel veti trai o experienta culturală inedită alături de Baicu Florin. Programul cuprinde discutii despre șatră și istoria culturală a romilor. In continuare se pune la dispozie un brunch cu produse specifice rome si se prezintă fun facts despre romi. Pentru programul de seara se ofera costume tradiționale rome si se fac poze și story-uri. De asemenea se prezintă meșteșuguri tradiționale rome ale fierarilor, căldărarilor și femei ce practică ghicitul; La plecare, se pot achiziționa diferite obiecte realizate manual.

MAI MULT >>

 


Cautare