Investitii in drumuri rurale

Infrastructure Malta” a investit peste 15 milioane EUR în reconstrucția și modernizarea a 102 drumuri rurale în 2020.

Guvernul Maltei a finanțat 12 milioane EUR din această investiție în infrastructură, în timp ce Infrastructure Malta a obținut alte 3 milioane EUR din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală al Uniunii Europene, care a contribuit cu un total de 9,9 milioane EUR la dezvoltarea drumurilor rurale a agenției de atunci. a fost înființată în 2018.În 2020, Infrastructure Malta a reconstruit și îmbunătățit aproximativ 60 de kilometri de drumuri în zona rurală malteză, de două ori lungimea Maltei, de la Cirkewwa la Birzebbuga. Sub aceste drumuri, agenția a instalat aproximativ 40 de kilometri de conducte și cabluri pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor mai multor utilități și servicii de telecomunicații din zonele învecinate.

Multe dintre străzile reconstruite erau în stare de neglijare de zeci de ani. În timp ce în trecut erau folosite mai ales de fermieri pentru a accesa câmpurile din apropiere, în prezent sunt foarte populare și pentru mersul pe jos, alergat și ciclism. Unii utilizatori ai drumului aleg și aceste drumuri de țară ca o alternativă mai liniștită la rețeaua de drumuri rezidențiale și arteriale, pentru a ajunge dintr-o localitate în alta folosind diferite moduri de deplasare. Unele dintre suprafețele acestor drumuri nu fuseseră construite cu fundații adecvate pentru mașinile grele folosite astăzi în agricultură și pentru alte vehicule similare. Infrastructure Malta le reconstruiește cu fundații mai puternice folosind materiale de durată mai lungă. Conform procedurii standard în toate lucrările rutiere majore, Infrastructure Malta consultă utilitățile și furnizorii de servicii de telecomunicații pentru a include consolidarea oricăror rețele subterane, cum ar fi conductele de apă și canalele de cabluri de telecomunicații, ca parte a planurilor de reconstrucție a drumurilor rurale. Acest lucru va reduce riscul de a trebui să săpați din nou drumurile pentru reparații la rețeaua subterană imediat după ce vor fi reamenajate. Pe multe drumuri rurale, Infrastructure Malta instalează, de asemenea, noi conducte pentru apă regenerată (apă nouă), pe care mulți fermieri au început să le folosească pentru irigare în ultimii ani.

 

Unul dintre scopurile PS PAC 2023 - 2027 este sprijinirea modernizării infrastructurii, Pentru o dezvoltare unitară și coerentă a zonelor rurale și pentru reducerea riscului de finanțare a unor investiții fragmentate în ceea ce privește infrastructura de drumuri, este avută în vedere conectivitatea drumurilor de acces agricol către diverse căi de transport. Modernizarea acestui tip de infrastructură va asigura premisele dezvoltării unei economii rurale competitive. DR 28 -„Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază” din spațiul rural” se încadrează, conform Regulamentului (UE) 2021/ 2115 al Parlamentului European și al Consiliului din 2 decembrie 2021, în prevederile art. 73. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din Romania, lansează începând cu 2 noiembrie 2023 primele sesiuni de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în agricultură și pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, cu fonduri disponibile prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Pentru DR 28 sunt disponibile fonduri în valoare de 200.988.235 de euro.

GHIDUL SOLICITANTULUI >>

 


Cautare