Grupul de intrajutorare „Semințe cu Suflet“

Grupul de intrajutorare „Semințe cu Suflet“ este format din voluntari care strang si împart gratuit semințe si material saditor din soiurile romanesti de legume si fructe.

În căutarea gustului de odinioară al legumelor și fructelor românești, un grup de voluntari strânge și împarte gratuit semințe. Adunați sub numele de „Semințe cu Suflet“, aceștia le distribuie prin toate colțurile țării. În urmă cu opt ani, pasionaţii de cultivarea soiurilor româneşti au înființat grupul „Semințe cu Suflet“. În prezent sunt aproape 1.000 de membri care au devenit fideli aceluiaşi principiu: „Strânge, seamănă şi dă mai departe“. Oamenii recoltează din propriile grădini semințe tradiționale de tot felul și le dăruiesc celor care au nevoie. Totul doar din pasiune, „Semințe cu Suflet“ nu reprezintă o asociație, fiind o activitate care este susținută voluntar de fiecare membru în parte.

Rodica Meiroşu, sufletul proiectului, este pensionară. După ce a locuit peste 30 de ani în Ploiești, s-a retras pe meleagurile natale, în județul Buzău, pentru a se ocupa de grădinărit, una dintre pasiunile ei, adunând și cultivând soiuri de legume românești. În urmă cu câțiva ani, ea a avut ideea de a forma un grup de într-ajutorare pentru a îmbogăți roadele pământului. Oamenii întâi își trimiteau semințele între ei, prin poștă, apoi au început să organizeze întâlniri prin țară, cu punct de plecare județele Buzău și Prahova. Acum sunt organizate evenimente prin toată țara. Pe lângă legume, nu lipsesc nici soiurile românești de pomi fructiferi. În această toamnă, grupul a reînceput organizarea târgurilor de semințe. Primul eveniment al sezonului a avut loc în Piatra Neamț, dar și la Craiova. Mai sunt planificate astfel de evenimente la: Cluj, (11.11.2023 Biblioteca Octavian Goga); Buzau (25.11.2023 Centrul Iazul Morilor); Brasov (09.12.2023, Biblioteca George Barițiu).

MAI MULT >>

 


Cautare