Ferma sociala

Jubilee Farm este o fermă comunitară de 13,5 acri (5,5 ha) cu porci, capre, păsări de curte și legume.

Jubilee Farm este prima fermă deținută de comunitate din Irlanda de Nord. Cei 156 de membri-proprietari au strâns peste 300.000 de lire sterline pentru achiziționarea și echiparea proprietății la începutul anului 2019. Ferma este proiectata de Jubilee Community Benefit Society, o organizație creștină inter-confesională. care caută să lucreze cu oameni de toate mediile și credințele pentru a administra și conserva lumea din jurul nostru. Ferma este în prezent în proces de conversie la certificare ecologică și, pe lângă producerea de carne de porc, păsări de curte, capră și legume pentru schema sa de agricultură susținută de comunitate (CSA – un model de agricultură bazat pe abonament), organizează și sesiuni de educație și implicare. pentru școli, biserici, grupuri comunitare și voluntari.

Ferma detine 10 acri de teren agricol si o rezervație naturală de 3,5 acri, inclusiv peste 100 m lungime de lunca a râului, care va fi restaurată treptat în pădure nativă. Activități agricole oferite participanților sunt: hrănire, adăpare, manipulare, mutare și curățare a porcilor, caprelor și păsărilor de curte; însămânțare, plantare, udare, plivire, recoltare, pregătire și ambalare a legumelor; intoarcerea și fabricarea compostului; plantarea arborilor, tăierea gardurilor vii, crearea căilor de acces în și prin rezervația naturală, participarea la activități de conservare a faunei sălbatice; întreținere generală a terenului, inclusiv aranjamente, împrejmuiri, reparații minore.

Directorul general Dr. Jonny Hanson este fermier, conservator și antreprenor cu experiență în cercetare, educație și strângere de fonduri iar grădinarul Malcolm Brown este un horticultor cu experiență și un tâmplar care anterior a furnizat activități horticole și de tâmplărie pentru diferite grupuri de utilizatori ai serviciilor la un alt site din Larne. Împreună, din ianuarie 2019, au demarat primul proiect de agricultură socială din Irlanda de Nord care lucrează în mod special cu refugiați și solicitanți de azil, găzduind 2 – 4 participanti pentru sesiuni săptămânale de agricultură socială la Jubilee Farm.

 


Cautare