Spatiul de aparare in caz de incendiu

Spațiul de apărat este zona din jurul unei case sau alte structuri în care vegetația inflamabilă este modificată și întreținută pentru a încetini răspândirea incendiilor de vegetație.

Spațiul protejabil creează, de asemenea, o zonă sigură pentru lucru pentru pompieri și reduce șansa ca un incendiu de structură să se mute în pădurea din jur și la alte case. Incendiile de pădure sunt o parte naturală a ecosistemelor forestiere. Mai mult de 50% din terenurile împădurite sunt formate din specii foarte inflamabile. Deoarece cartierele noastre sunt înconjurate de păduri, trebuie să folosim strategii proactive de management pentru a reduce impactul potențial al incendiilor. Crearea unui spațiu protejabil în jurul caselor este un aspect critic al protecției comunităților si in special al celor montane. Fiecare casă ar trebui să aibă spațiu de aparare

Pentru a crea un spațiu protejabil în jurul reședinței sau al afacerii dvs., împărțiți proprietatea în zone și apoi reduceți sau eliminați vegetația din fiecare zonă conform strategiilor dovedite de atenuare a incendiilor. Zona I, include casa și terenul aflat la 0-5 m de cel mai îndepărtat punct exterior al casei. Creați o zonă incombustibilă: Îndepărtați frunzele moarte, resturile și acele de pin din jgheaburi, înlocuiți șindrila liberă sau țiglele de pe acoperiș, instalați ecrane de plasă metalică de pe orificii de ventilație, reparați sau înlocuiți paravanele ferestrelor deteriorate sau slăbite și îndepărtați toate materialele inflamabile de pe pereți și de sub verande.

Zona intermediară include terenul aflat la 5-30 m de cel mai îndepărtat punct exterior al casei. Gestionați amenajarea peisagistică pentru a crea pauze care vor ajuta la scăderea răspândirii unui incendiu de vegetație: curățați vegetația de sub rezervoarele de propan, creați pauze de ardere cu alei, poteci, terase și punți, mențineți toată iarba cosită la 4 cm, tăiați arbustii cat mai jos (sa nu depășiți 1/3 din înălțimea copacilor), lasati copacii sau grupurile mici de arbori si arbusti la distanta 18 m, pentru a creea pauze în peisaj.

Zonele extinsea include terenurile situate de la 30-100 m, pana la 200 m de casa. Gestionați această zonă pentru a întrerupe calea focului și a menține flăcările mai mici și pe sol: Îndepărtați acumulările grele de așternut de pământ, îndepărtați plantele moarte și materialul copacilor, îndepărtați coniferele mici care cresc între copacii maturi, îndepărtați vegetația adiacentă magazinelor sau dependințele, creati spații de 12 metri intre copacii situati la 30-60 de metri de casă, si de 6 m intre cei situati intre 60 – 100 m.

 


Cautare